Anayasada başörtüsü değişikliği hazırlığı: Hangi maddeler değişecek?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasada 2 maddede değişiklik yapılacağını söyledi. Bozdağ, başörtüsüyle ilgili 24. Madede ile ailenin korunmasıyla ilgili 41. maddede de değişikliğe gideleceğini açıkladı.

ANAYASADA 2 MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon yayınında Anayasa değişikliği çalışmalarına değindi. Bozdağ, başörtüsü, aile ve çocuk hakları konusunda 2 maddede değişikliğe gidileceğini söyledi:

- Başörtüsü için tek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi. CHP'nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düşünmüyorum. İki maddelik bir düzenleme yapılacak. İkincisi de 41. madde… Aile Türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir.

 Bakan Bozdağ, başörtüsüyle ilgili CHP’nin verdiği teklifin dar kapsamlı olduğunu söyledi. “Anayasada yapacağımız düzenleme hem başını açan hem de başını örteni teminat altına alan bir düzenleme olacak” ifadelerini kullandı:

- CHP'nin teklifi şu anda olmayan sorunu sorun haline getirmek bir sorun teşkil ediyor, olmayan sorunu yasal dayanıklı soruna dönüştürür. Okuyan kadınları kapsamıyor, kamu işçilerinde ve diğer alanlarda kapsam dışı kalıyor. CHP'nin teklifi sadece bir meslek icra eden kadınları kapsıyor. 24. madde başını örten kadınlarımızı değil başı açık olan kadınlarımızın da haklarını koruyacak.
# adalet bakanlığı # bekir bozdağ # başörtüsü