Baykar'dan Babacan'a cevap: "İsrail'e ABD'ye mi bağlı olalım"

Milli İHA ve SİHA’ların üreticisi Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, “kayırılma” iddialarına yanıt verdi. “Alenen bir iftira ile karşı karşıyayız” diyen Bayraktar, Baykar’ın bugüne kadar devletten hiçbir destek ya da hibe almadığını belirtti.

Türk İHA ve SİHA’ları son dönemde hem Amerika Birleşik Devletleri’nin hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “içimizdeki Amerikalılar” diye nitelediği 6’lı masa ortaklarından Deva Partisi’nin hedefinde…

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son açıklamalarında milli insansız hava araçlarının üreticisi Baykar Teknoloji’yi hedef tahtasına koydu; devletin kaynaklarının tek bir şirkete aktarıldığı iddiasını dillendiriyor.

Babacan’ın iddiasına daha önce sosyal medya üzerinden yanıt veren Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu kez özel bir televizyon yayınında konuştu. Baykar’ın bugüne kadar devletten hiçbir destek almadığını, ihracatı üzerinden gelir ürettiğini söyledi.

Haluk Bayraktar, Ali Babacan’ın Türk İHA-SİHA’larını hedef aldığı bir dönemde ABD’den de insansız hava araçlarına yönelik yaptırım tehditleri geldiğine dikkat çekti. Babacan’dan, Baykar’a devletten kaynak aktarıldığı iddiasını kanıtlamasını istedi.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, gündemdeki projelerle ilgili de konuştu. Milli insansız savaş uçağı Kızılelma’nın havacılık alanında Türkiye'yi süper güç seviyesine çıkaracağını söyleyen Bayraktar, bundan sonraki hedeflerinin uzay teknolojileri olduğunu belirtti.

# deva partisi # Baykar Teknoloji # haluk bayraktar