CHP PKK'ya operasyonu görmezden geldi

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyine başlattığı harekat, PKK'da panik yarattı. HDP Genel Merkezi öldürülen teröristler için başsağlığı diledi, ABD ve Avrupalı ortaklarından İngilizce yardım istedi. Öte yandan Altılı masa yine PKK/PYD diyemedi...

Mehmetçik, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK'yı vurdu, HDP, ABD ve Avrupalı ortaklarından İngilizce yardım istedi. Terörstler için baş sağlığı mesajı verdi. CHP ise harekata sessiz kaldı.

HDP'nin merkez yürütme kurulu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Pençe-Kılıç harekatını hedef aldı. Açıklamada "eş zamanlı hava saldırılarını son derece yanlış ve tehlikeli buluyor, saldırılarda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." diyerek öldürülen terörislere baş sağlığı dilendi.

HDP'nin Avrupa Temsilciliği de sosyal medyadan yardım istedi. "Türk savaş uçakları şu anda Kobani ilçe merkezini ve Kuzey Doğu Suriye'deki diğer bazı yerleri bombalıyor. Tüm saldırılar derhal durdurulmalı!" ifadeleri kullanıldı.

HDP Avrupa'dan yardım isterken, terör örgütü yandaşları, Avrupa'da sokağa döküldü.

Avusturya’da terör yanlılarının eylemine izin vermeyen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Altılı masa ise yine PKK/PYD diyemedi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamasında, "Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, 'Pençe Kılıç' harekatıyla ilgili tepki toplayan bir paylaşım yaptı. ABD'ye bilgi verilip verilmediğini sorgulayan Çıray, teröristlerin kaçtığını ima etti.

İyi Partili Aytun Çıray’ın, ABD’nin Erbil Başkonsolosluğunun açıklaması üzerinden harekatı lekelemeye kalkıştığı mesaj, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı başlatılan sınır ötesi harekatta kahraman silahlı kuvvetlerimize başarılar diliyorum." dedi.

İyi Parti ve Gelecek partisi PKK diyemedi, CHP ise operasyonu görmezden geldi.

Terörle mücadele tezkelerine HDP ile birlikte "hayır" diyen Cumhuriyet Halk Partisi'nden Pençe-Kılıç operasyonu ile ilgili açıklama yapılmadı.

# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # pkk # hdpiyi parti # Ahmet Davutoğlu # cumhuriyet halk partisi # pyd # YPG