Çocuk istismarı iddiasında İslamın karalanmasına Diyanet'ten tepki

Bazı basın organlarında çıkan "H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı" iddialarıyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Bazı basın organlarında çıkan istismar haberleriyle ilgili devlet katından açıklamalar geldi. H.K.G. adlı kişinin 6 yaşında kendisinden yaşça büyük biriyle evlendirilip istismara uğradığı iddialarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı.

"BAKANLIĞIMIZ DAVAYA MÜDAHİL OLMUŞTUR"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamasında şunlar kaydedildi:


"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir."

DİYANET'TEN İSLAMIN KARALANMASI KAMPANYASINA TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da adaletin tecelli edeceğine duydukları inanç vurgulandı:

-Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve medya organlarının gündemine giren kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Ancak konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz. Çocuk istismarı ile mücadeleye kararlılıkla devam eden Başkanlığımız, toplumumuza her alanda olduğu gibi evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgi sunmaya kararlılıkla devam edecektir

Basın organlarında çıkan iddiayla ilgili H.K.G'nin ailesinden de açıklama geldi. H.K.G'nin babası ve kardeşleri iddiaları redderek "böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

# diyanet # çocuk istismarı # İslam