Hürriyet köylüleri Vatan Partisi'yle buluştu

Bursa Valiliği, belediyeye Hürriyet köylülerine ait olan ve satışa çıkarılan alanları belediyenin kabul etmesi halinde mera statüsünde görmeye hazır olduklarını bildiren bir yazı gönderdi. Köylüler, yılın ilk gününde Vatan Partisi Bursa İl Başkanı ile bir araya geldi.

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet köyü sakinleri, Bütünşehir Yasası ile ellerinden alınarak parsel parsel satılan tapulu arazileri için başlattığı mücadeleyi sürdürüyor.

Bursa Valiliği, belediyeye Hürriyet köylülerine ait olan ve satışa çıkarılan alanları belediyenin kabul etmesi halinde mera statüsünde görmeye hazır olduklarını bildiren bir yazı gönderdi. Bunun üzerine Hürriyet Köylüleri yılın ilk gününde bir araya geldi ve belediyeye seslendi.

Hürriyet Köyünde yapılan toplantıya, Vatan Partisi İl Başkanı Dilek Çınar ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şube Başkanı Sevim Erol Katıldı. Çınar, “büyükşehir yasasına dayanarak oturdukları yerden topraklarımız rant uğruna satıldı” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şube Başkanı Sevim Erol “yaşadığımız sorunun kaynağı TBMM kabul edilen AB Müktesebatına uyum adı altında, köylü nüfusunun düşürülmeye çalışılması” dedi.

Hürriyet Köyünün mücadeleci kadınları da belediyeye seslendi.

# Bursa # Karacabey # Cumhuriyet Kadınları Derneği # vatan partisi # bütünşehir yasası # dilek çınar