Kılıçdaroğlu AB'den sonra Anglosfer ülkelerinin büyükelçileri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği büyükelçileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, 18 Ocak’ta ise Birleşik Krallık ile bağları olan İngilizce konuşan ülkelerin büyükelçileriyle Ankara'da öğle yemeğinde buluştu.

Önce ABD, İngiltere ve Almanya’ya gitti. Şimdi de Avrupa Birliği’ne göz kırptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet turu kapsamında yurt dışı gezilerine çıktı.

Kılıçdaroğlu, yurt dışı ziyaretlerinin ardından bu kez de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türkiye’de görevli büyükelçileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti.Yemeğe AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut da katıldı.

Kılıçdaroğlu, AB’ye “Sizin standartlarınızla Türkiye’yi yöneteceğiz sözü” verdi. AB elçilerine seçimleri kazanacaklarını da söyledi.

Kılıçdaroğlu, 18 Ocak’ta ise Birleşik Krallık ile bağları olan İngilizce konuşan ülkelerin büyükelçileriyle Ankara'da öğle yemeğinde buluştu. Yemeğe ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda büyükelçileri ve Birleşik Krallık maslahatgüzarı katıldı. Kılıçdaroğlu daha önce de çok kez ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake ile görüşmüştü.

# cumhuriyet halk partisi # kemal kılıçdaroğlu # abd # ingiltere