Kirişçi: ''Su zengini bir ülke değiliz, verimli kullanmalıyız''

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, su kayıp kaçağı konusunda belediyeleri uyardı. Türkiye Belediyeler Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Dünya Su Kayıpları Günü-Belediye Su Kayıpları Etkinliği"nde, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını anımsattı.

Türkiye Belediyeler Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Dünya Su Kayıpları Günü-Belediye Su Kayıpları Etkinliği düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katıldığı toplantıda su israfına dikkat çekildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, içme suyuyla ilgili kayıp kaçak oranının hızlıca aşağı çekilmesi gerektiğini belirterek, "Kayıp kaçak konusunda da belediyelerimizin ciddi çalışmalar yapması gerektiğini, Bakanlık olarak da her konuda işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim." dedi.

Kirişçi, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığının altını çizdi ve suyun miktarında bir artış sağlanamayacağına işaret ederek, bu kapsamda suyun verimli kullanılması ve suyun yönetiminin öneminin arttığını anlattı

Türkiye'nin yıllık kullanılabilir tatlı su potansiyelinin, 112 milyar metreküp olduğuna dikkati çeken Kirişci, bunun 58 milyar metreküpünün kullanıldığını vurguladı.

# Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci # su # fatma şahin