Akşener'den tepki çeken görüşme: TSK'ya karşı bildiri yayınlayan isimle poz verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kadın baro başkanlarını makamında ağırladı. Davet edilen isimler arasında, Pençe Kılıç Harekatı'na karşı “operasyonlar durdurulsun” çağrısı yapan Tunceli Baro Başkanı Fatma Kalsen de vardı. Akşener'in Kalsen ile samimi pozları tepki çekti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kadın baro başkanlarıyla bir araya geldi.

Akşener’in, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bir isim dikkat çekti. HDP Kurucu Eşbaşkanı ve Tunceli Barosu Başkanı Fatma Kalsen de Akşener’in makamında ağırladığı isimler arasındaydı.

Başını Tunceli Barosu’nun çektiği 12 baro, Türkiye'nin teröristlere yönelik Pençe Kılıç Hava Harekatı'na karşı ortak bildiri yayınlamış; bildiride terör örgütü PKK'yı aklayan ifadeler kullanılmıştı.

Akşener’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve terörle mücadele operasyonlarını açık açık hedef alan Tunceli Baro Başkanı ile poz vermesi tepkilere neden oldu.

İyi Parti’ye tepki gösteren isimlerden Avukat Mustafa Kemal Çiçek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Türk Ordusu aleyhine her durumda iftira niteliğinde bildiri yayınlayan; adını "Dersim" olarak kayıtlara geçiren Tunceli Baro Başkanı ile mutlu bir vaziyette görüşerek poz verildiğine göre; HDP ile bir araya gelinmesi çok yakındır..!" ifadelerini kullandı.

# meral akşener # hdp # Pençe Kılıç Hava Harekâtı # tunceli # mustafa kemal çiçek