Vatan Partisi TAHAP önünden hükümete seslendi

Türkiye Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu'nun dolandırdığı arıcılar Ankara'ya geldi. Üreticiler, TAHAP yönetiminde şekerlerini istediler. Vatan Partisi Genel Sayman Vekili ve parti heyeti de arıcılarla birlikteydi.

Bitlisli, Mersinli, Siirtli, Diyarbakırlı arıcılar haklarını arıyor. Türkiye Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu ile anlaşarak 7 ay önce şeker parasını peşin veren üreticilere ne şeker ne de paraları iade edildi:

-  TAHAP Fedarasyonu’nda kurulan dönme dolaplara çomak sokmaya geldiler. Sarıoğlu yönetiminin yalanlarını Ankara’nın caddelerine dökmeye geldiler.

 İlk açıklamasını Diyarbakır'da yapan arıcılara ilk destek de Vatan Partisi'nden gelmişti. Vatan Partisi bu kez arıcılarla Ankara'da buluştu. Bitlis, Mersin, Adana, Diyarbakır ve daha birçok ilden Ankara'ya gelen üreticiler Vatan Partililerle birlikte TAHAP'ın önünde açıklama yaptı.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, arıcıların TAHAP'a peşin verdiği rakamları paylaştı, yönetime sert tepki gösterdi:

- Diyarbakır’dan 1.2 Milyon TL, Siverek’ten 700.000 TL, Adıyaman’dan 230.000 TL, Bitlis’ten 1. 230.000 TL… 1 hafta içinde gönderilmesi gereken şekerler bahar geçti, yaz geldi, bakın şimdi sonbahardayız. Aylar geçti ancak bir gram bile şeker gönderilmedi. Arılarımız üreyemedi. Yavru arılar sakatlandı, çürüdü, öldü. Arıcının bal verimi düştü. 

Gençer, Tarım, Adalet Bakanlıklarına ve AK Parti hükümetine seslendi:

- Şimdi bunun sorumlusu olanlar hakkını arayanları terörist olmakla suçluyor. Üretimi terörize eden sizsiniz. Tarım Bakanlığımıza sesleniyoruz:arıcıların şeker sorunu sizin sorumluluğunuzda değil mi? Adalet Bakanlığımıza sesleniyoruz: arıcının hakkını gasp eden bu dolandırıcılara karşı savcılarımız niye harekete geçmiyor? Hükümete sesleniyoruz: Mustafa Sarıoğlu her sözünde, fotoğrafında AK Parti yöneticileriyle ahbaplığını gösteriyor. Arıcıları dolandırırken sizi kullanıyor.


Gençer, partisinin üreticiyi baş tacı edecek programını da anlattı:

- Vatan Partisi iktidarında devletin elinde bulunan şeker fabrikalarından arıcılara ilkbahar ve sonbahar aylarında ücretsiz şeker desteği yapılacak.

Tek tek söz alan arıcılar, kendilerini mağdur eden TAHAP yönetimine tepki göstererek zararlarının bir an önce karşılanmasını istedi.

# Tahap # ak parti # arıcılık # vatan partisi