Vatan Partisi'nin nöbeti büyüyerek sürüyor: Türkiye Sanatçılar Birliği katılacak

Anayasa Mahkemesi, HDP hakkındaki kapatma davasını seçim sonrasına erteleme talebini 25 Ocak Çarşamba günü görüşecek. Vatan Partisi de aynı gün, AYM nöbetini sürdürecek. HDP’nin kapatılması için yapılan nöbete Türkiye Sanatçılar Birliği katılacak.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP hakkında açılan kapatma davasında süreci uzatan Anayasa Mahkemesi, 25 Ocak Çarşamba günü toplanacak.

AYM, HDP’nin "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" başvurusunu karara bağlayacak.

Anayasa Mahkemesi, 5 Ocak’ta da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine HDP’nin hesaplarına 5 Ocak'ta geçici bloke konulmasına karar verilmişti. Partiye buna ilişkin savunma yapması için bir aylık süre verilmişti.

HDP’nin yanıtının ardından hazine yardımlarına bloke konulmasına ilişkin karar, AYM Genel Kurulu tarafından tekrar ele alınacak. Heyet, gelecek yanıtın ardından kararın kaldırılmasına veya tedbir hükmünün devamına karar verebilecek.

Vatan Partisi, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması talebinin görüşüleceği 25 Ocak günü AYM önündeki vatan nöbetini sürdürecek. Nöbete bu kez de Türkiye Sanatçılar Birliği destek verecek. Vatan Partisi ve TSB, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için AYM’ye çağrı yapacak.

# vatan partisi # Türkiye Sanatçılar Birliği # anayasa mahkemesi # hdp