Diyanet'ten İsveç adımı: "Saldırıya tepki insanlık vazifesidir"

Diyanet İşleri Başkanlığı İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı eylemi uluslararası yargıya taşıyacak. Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş "120 ülkedeki ataşelikleri ve müşavirlikleri önderliğinde mahkemelere başvurma şeklinde bir eylemimiz olacak" dedi.

Gazete ve Televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Diyanet işleri başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı eylemi uluslararası yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Diyanet işleri başkanlığının 120 ülkedeki ataşelikleri ve müşavirlikleri önderliğinde mahkemelere başvuracağına dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı, "Uluslararası çeşitli merkezlere mektuplar yazarak özellikle Kuran-ı Kerim'e, camilere yapılan bu tür saldırılara karşı duruş sergileme noktasında tavrımızı göstereceğiz." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ile çevrim içi bir toplantıya çağırdıklarını vurgulayan Erbaş, "Burada sadece İsveç'teki menfur Kur'an yakma eylemine yönelik değil, Avrupa ülkelerinde yapılan birtakım İslamofobik saldırılara karşı tepkimizi hep birlikte göstermeye gayret edeceğiz." dedi.

Kur’an’a yapılan saldırıya karşı tepki göstermenin bir insanlık vazifesi olduğunu söyleyen Erbaş, “Avrupa’da hukuka ve insan haklarına inanan, inanca saygıyı ve toplumsal barışı önemseyen tüm entelektüellerin, akademisyenlerin, aktivistlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medya mensuplarının ve aklıselim insanların kutsallara yapılan bu açık saldırılara karşı tepki göstermesi ve inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

# kuran # isveç # Ali Erbaş # diyanet işleri başkanlığı