Pençe-Kilit'te ilk aşama tamamlandı

Pençe-Kilit Harekâtı’nda 30 terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtın ilk aşaması tamamlandı. Açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi. Harekâtın safha safha süreceğini belirten Akar, “Daha onlarca mağara var. Tek tek temizlenmesi lazım o sözde barınakların” dedi.

Mehmetçik terör örgütüne darbe üzerine darbe indirdi. Pençe-Kilit Harekâtı’nın ilk aşaması tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine başlattığı Pençe-Kilit Harekâtı kararlılıkla sürüyor. Devam eden harekata ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi:

- Oradaki yapılan konuşmalardan teröristlerin son derece çaresiz olduğu, acz içinde olduklarını da görüyoruz. Çıkış yolları olmadığını görüyoruz ve yalanlarla hayallerle o teröristleri yönetmeye çalışıyorlar.
- Mehmetçiğin morali yüksek, gücü kuvveti yüksek, gayet güzel. Oradaki zor şartlar ve hava koşullarına, zorluklara rağmen büyük bir azimle hedefleri ele geçiriyoruz.

Meclis’te AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, harekâtın ilk aşamasının tamamlandığını belirtti. Akar, 30 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı:

- Şu ana kadar bu sabah itibarıyla toplam 30 terörist etkisiz hale getirildi. Safha safha bu harekât sürecek. Daha onlarca mağara var. Tek tek temizlenmesi lazım o sözde barınakların, sığınakların.

Bakan Akar, harekâtın kararlı şekilde devam edeceğini de vurguladı.

- Havadan, karadan elimizdeki tüm araçları gereçleri kullanmak suretiyle bunları orada etkisiz hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürdük, çalışmaya devam ediyoruz. Bizim amacımız, temennimiz 40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan bu terör belasından milletimizi kurtarmak ve inşallah kurtaracağız.
# hulusi akar # pkk # ak parti # açıklama # operasyon # terör # milli # meclis # terörle mücadele # türk # son # pence # pençe-kilit