''Terör örgütünün başını ezeceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu’ndan rahatsız olan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye tepki gösterdi. Ak Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır” dedi. Sığınmacı sorununu nasıl çözeceklerine değinen Cumhurbaşkanı, Mescid-i Aksa ve iç siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu’ndan rahatsız olan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye tepki gösterdi:

- Yaptığımız operasyonlardan terör örgütü ve yandaşları dışında rahatsız olan kimse yoktur. Bu süreçte HDP gerçek anlamda bir sivil siyasi parti olmadığını terör örgütünün payandalığı dışında bir hükmü şahsiyeti bulunmadığını bir kez daha ispatlamıştır. Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır.

Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu’ndaki son duruma da değindi. Operasyonun Irak Merkezi Hükümeti ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimiyle yakın iş birliği içinde yürütüldüğünü vurguladı:

- Pençe-Kilit adı verilen bu harekatla amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Suriye'nin bir kısmında palazlanmaya hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Grup toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sığınmacılarla ilgili açıklamasında hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı,"Bayram öncesi Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir karar var mı?” sorusuna da yanıt verdi:

- Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil, kucaklayan bir iktidarız. Bütün Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitişiyle birlikte onların oralara dönüşünü sağlayacağız.

Erdoğan, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına da tepki gösterdi. İsrailli yetkililere her fırsatta Kudüs’ün statüsü ve Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti konusundaki hassasiyetleri ilettiklerini kaydetti:

- Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul, mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır. Ancak bu demek değildir ki Kudüs’te ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara, yıllardır süren işgallere göz yumacağız, rıza göstereceğiz, asla.

Cumhurbaşkanı, iç siyasetle ilgili değerlendirmeler de yaptı. Altılı masa Erdoğan’ın hedefindeydi:

- Tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik kriziyle boğuşurken, muhalefetin ve 6+1’li masanın tek derdi, birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir. özellikle milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu, masada hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor.

Grup toplantısının sonunda Cumhurbaşkanı, AK Parti’ye katılan eski İyi Partili Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’a rozetini taktı.

# pkk # kandil # ak parti # hdp # İyi Parti # suriye # israil # terör # terör örgütü # Mescidi Aksa # son # ismail ok # pençe-kilit