Sivas’tan Irak’a İhracat

Sivas'ta solucan gübresi sınırları aştı. Sivas'ta başta valilik, belediye, üniversite ve ticaret odalarının ortaklığında kurulan SORTAŞ’ta, üretilen sıvı solucan gübresi Irak'a ihraç edildi.

Sivas’tan Irak’a solucan gübresi ihraç edildi. Valilik, belediye, il özel idaresi, Ticaret ve Sanayi odası ve Üniversite ortaklığında kurulan Sivas Organik Tarım Şirketi, ürettiği sıvı solucan gübresini Irak’a gönderdi. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, “Üniversite bilgi üretir ve şehirlere katkı sağlar. Burada 3 amacın matuf olduğunu söyleyebiliriz. Birincisi kurumlar arasında güzel bir iş  birliği var. İkincisi tarım alanında yapılan özgün bir çalışma. Üçüncüsü ise üniversiteşehirsanayi iş birliği açısından çok önemli.” şeklinde konuştu.

SCÜ Rektörü Yıldız, ilk ihracat sevkiyatının yapıldığı tesiste yaptığı açıklamada, 2019 yılında kurulan SORTAŞ’ın ilk ihracatını yaptığını söyleyerek, “Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Kurmuş olduğumuz bu firma ile bunun neticelerini alıyoruz. Artık firmamız yurt dışında da tanınıyor. İlerleyen dönemlerde farklı ürünlerin ihracatını da yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

İlerleyen süreçte ihracat kapasitesinin daha da artırılması planlanıyor. 

SORTAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Tutar, Irak'a yıl sonuna kadar 250 ton ürün göndermeyi hedeflediklerini ifade etti.

# Sivas # ırak # ihracat # Sivas # Sanayi # iş birliği # Yurt # Tarım # valilik # solucan