İletişim Başkanı AİHM zaferini görmedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 konulu konferansta AİHM'nin Perinçek-İsviçre kararına değinmedi. Türkiye'nin elini güçlendiren AİHM zaferinin, devlet yetkilileri tarafından değerlendirilmemesi tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da düzenlenen “Uluslararası Hukuk ve Tarih Perspektifinden 1915 Olayları Konferansı”nda konuştu. Altun, sözde Ermeni soykırımı iddialarını kesin bir dille reddetti. “Soykırım gibi bir olay asla yaşanmamıştır” dedi.

Altun’un konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de taraf olduğu AİHM Perinçek-İsviçre Davası kararına ise yer vermedi. İletişim Başkanı’nın 'Ermeni Soykırımı' iddialarını hukuken ortadan kaldıran ve Türkiye’nin önünü açan AİHM zaferlerine değinmemesine Talat Paşa Komitesi Başkanı Hasan Korkmazcan ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in AİHM'deki avukatı Mehmet Cengiz tepki gösterdi.

''YALANLARI NASIL ENGELLEYECEĞİZ''

İki isim de ABD’nin soykırım iddialarını eğitim müfredatına sokmaya hazırlandığını hatırlatarak Altun’un konuşmasını ‘çekingen’ olarak değerlendirdi. AİHM'nin Perinçek-İsviçre kararını dayanak yapmayan bir duruşun yetersiz olduğunu vurgulayan Kormazcan, “ABD’nin yalanları eğitim müfredatına sokmasını Perinçek kararı olmadan nasıl engelleyeceğiz?” diye sordu:

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın 1915 Olayları üzerine düzenledikleri etkinlikte AİHM’nin Perinçek-İsviçre Kararı’na değinmemesi hatanın da ötesindedir. Esas yapılacak olan gecikmiş de olsa Türkiye Cumhuriyeti makamlarının nefret suçu teşkil eden bu girişimlere karşı hukuk alanında etkili bir mücadeleye girişmesidir. Ders kitaplarında masum çocukların zihinlerini zehirleyen ibarelerden başlayarak yetkisiz mercilerin ve ABD Başkanı Biden’ın geçen yıl aldığı iftira kararın ortadan kaldırılması öncelikli milli görevdir.

''ELİNDEKİ SİLAHI KULLANMAKTAN ÇEKİNİYOR''

Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz de İletişim Başkanı Altun’un konuşmasını dikkatle okuduğunu ve çekingen bulduğunu dile getirdi:

- Sayın Altun’un, bulunduğu konum itibariyle elinde bulunan silahı kullanmaktan çekindiği anlaşılıyor. Konu ‘uluslararası hukuk perspektifiyle’ ele alındığında, altı çizilecek, ısrarla üstünde durulacak olan, AİHM’nin 'Perinçek-İsviçre' davasında verdiği ‘1915 olayları soykırım değil’ kararıdır.
# abd # türkiye # vatan partisi # milli # Doğu Perinçek # tarih # Vatan # isviçre # fahrettin altun # aihm # sözde soykırım # 24 nisan # Partisi # hasan korkmazcan # 1915 # mehmet cengiz # talat paşa komitesi # İletişim Başkanı