Pençe-Kilit Harekâtı 4. gününde

Irak’ın kuzeyindeki terör yuvaları için başlatılan Pençe-Kilit Harekâtı 4. günü geride bıraktı. 45 terörist etkisiz hale getirildi. Harekât ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK’nın can çekiştiğini ve son çırpınışları olduğunu söyledi.

Türk Ordusu, ABD’nin güney sınırlarımıza kurmak istediği terör koridorunun Irak kısmını kapatıyor. Mehmetçik, Pençe Harekatı ile PKK’nın Irak’tan Türkiye’ye yönelik saldırılarına kilit vuruyor.

Hava ve kara unsurları ile komandoların yer aldığı askeri harekâtın 4. gününde 45 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Harekâta katılan silahlı insansız hava araçlarının görüntüleri yayınladı. Bayraktar TB2 SİHA ile Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, Irak’ın kuzeyinde önemli görevler icra ediyor. SİHA ve TİHA’ların belirlenen terör yuvalarını yerle bir ettiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Cuma namazı sonrası kameralar karşısına geçti, ''PKK can çekişiyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı, bıkmadan usanmadan terörle mücadeleye devam edileceğini söyledi.

Pençek-Kilit harekatından 1 şehit haberi daha geldi. Böylece harekatta 3 asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, 5 ay önce 3 uzman çavuşun Pençe-Yıldırım harekât bölgesinde şehit olmasına neden olan 2 kadın teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında ''şehitlerimizin kanı yerde kalmadı'' denildi.

# mehmetçik # abd # türkiye # erdoğan # pkk # operasyon # terör # ırak # siha # tiha # milli # türk # Milli Savunma Bakanlığı # şehit # oldu # türk ordusu # savunma # pence