Vanlı aileler HDP/PKK'ya meydan okudu

Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler HDP ve PKK'ya meydan okudu. Aileler bir kez daha HDP İl başkanlığına yürüdü, çocuklarına teslim ol çağrısı yaptı.

Çocuklarının kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, Van'da eylem yaptı. Aileler, burada çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, HDP ve terör örgütü PKK karşıtı slogan attı, HDP İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

Eyleme katılan Aynur Aslan, yaptığı açıklamada, kayınbiraderi Fatih Aslan'ın 10 yıl önce kandırılarak dağa kaçırıldığını anlattı:

- HDP sizi kandırdı, götürdü, onlara uymayın artık. Gençlerimiz artık onlara uymasın. Bizim peşimizi bıraksınlar. Çocuklarımızı, gençlerimizi kandırıp götürüyorlar. Kendileri de gül gibi hayatını yaşıyor. Avrupa'ya gidiyorlar, tatile gidiyorlar, her yere gidiyorlar. Ama çocuklarımız acaba dağda ne haldedir? Ne yaşıyorlar? Taşın üstünde yatıyorlar. Onların umurunda değil. Yazıktır bıraksınlar artık yakamızı. Çocuklarımızı bıraksınlar.

Eyleme Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adem Gemici de katıldı. Mücadele eden ailelere destek oldu.

''Üyelerimizle beraber evlat nöbetinde direnen annelerimize, ailelerimize desteğimizi sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, şiddetle kınıyoruz." dedi.

# pkk # hdp # terör # terör örgütü # doğu anadolu # destek # eylem # avrupa # oldu # van