İBB çalışanı PKK’lı teröristin sicili

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işe aldığı PKK’lı terörist ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. PKK’nın kamplarında eli silahlı fotoğrafları ortaya çıkan Şafak Duran’ın 2014 yılında PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı belirlendi. Şafak Duran hakkında, terör örgütü üyeliğinden hala açık olan soruşturma dosyası da bulunuyor. Duran’ın, terör örgütüne katılma öyküsünün merkezinde ise, yine HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı var.

Terör örgütü PKK’ya yönelik Şırnak’ta düzenlenen bir operasyon İstanbul’a uzandı. Operasyonda ele geçirilen dijital materyalleri inceleyen güvenlik güçleri, teröristlerin kırsal alanda uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğraflarına ulaştı.

Bu fotoğraflardaki teröristlerden birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde “Sosyal Hizmet Uzmanı” olarak 1 Haziran 2021’de işe alınan Şafak Duran olduğu tespit edildi. Duran dün, çalıştığı İBB binasında gözaltına alındı.

Şafak Duran’ın PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin kontrolündeki Sakarya Öğrenci Kolektifleri içinde faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. Duran’ın, terör örgütüne katılma öyküsünün merkezinde ise, HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı var...

PKK'dan kaçarak teslim olan “Hozan-Serhad” kod adlı Cahit K. ise, Şafak Duran’ın kendisiyle birlikte Temmuz 2014’te örgüte katılıp silahlı eğitim aldığını anlattı:

''Diyarbakır’da BDP il binasında beklediğim sürede, benim gibi kırsala gitmek isteyen kimi gençler vardı. Burada bir bayanla Muş’tan gelmiş olan bir erkek şahıs vardı. Bu şahısların Şafak Duran ve B.K. isimli şahıslar olduğuna eminim.''

Şafak Duran’ın kod adının “Diren Amara” olduğunu da itiraf etti. Cahik K.’nın ifadesine göre, Şafak Duran, 14 Ekim 2014’te PKK’nın dağ kadrosundan ayrılarak Türkiye’ye döndü.

İBB çalışanı Şafak Duran hakkında, 19 Ekim 2020 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem yapıldığı ve dosyanın hala açık olduğu öğrenildi. Ayrıca 16 Ocak 2021’de gözaltına alındığı, ancak yargılama henüz başlamadığı için adli kaydı olmadığı tespit edildi.

# istanbul # ibb # chp # türkiye # pkk # diyarbakır # hdp # terör # güvenlik # terör örgütü # 2021 # BDP # Diyarbakır İl Başkanlığı # şafak duran