Pençe-Kilit Operasyonunun bilançosu

Pençe-Kilit Operasyonun birinci aşaması başarıyla tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütüne ait 369 el yapımı patlayıcının imha edildiğini, terör örgütüne ait 81 mağara ve sığınağın ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 57 terörist de etkisiz hale getirildi.

Pençe-Kilit operasyonunda 1. safha tamamlandı. Açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Operasyon kapsamında komandolar ve Özel Kuvvetler teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve sözde karargahlara tek tek girdi. Bakılmadık yer bırakılmadı.

Pençe Kilit Operasyonu'nda şu ana kadar 369 el yapımı patlayıcı imha edildi. Terör örgütüne ait 81 mağara ve sığınak ele geçirildi. Operasyonda toplam 57 teröristin etkisiz hale getirildi.

Makineli tüfeğinde yer aldığı 94 ağır silahı ele geçiren Mehmetçik, aralarında roketatar, bombaatar, havan ve ağır silahlara ait 20 binden fazla mühimmat buldu.

Teröristlere ait mağaralarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilirken mağaralardan jeneratör, televizyon dahil çok sayıda malzeme de çıktı.

Suriye'nin kuzeyindeki PKK'lılara da fırsat verilmiyor. Zeytin Dalı bölgesine taciz ateşi açan 6 PKK/YPG’li terörist ile Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 1 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi.

PKK'nın sözde lider kadroları da operasyonlarda büyük kayıp veriyor. Eren-Abluka-2 operasyonunda 2 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerden birinin, Turuncu kategoride yer alan Semih Sayılğan olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı Muş'ta "Eren Abluka 8 Muş Malazgirt Şehit İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit 2022-1" operasyonunu başlatıldığını duyurdu.

Operasyona 42 tim ve 588 personel katılıyor. Bakanlık Eren operasyonlarının halkın desteğiyle başarıyla devam ettiğini belirtti.

# mehmetçik # pkk # terörist # açıklama # suriye # operasyon # YPG # silah # terör # terör örgütü # Milli Savunma Bakanlığı # muş # eyp # savunma # Barış pınarı # pence # imha # Pençe Kilit Operasyonu # eren abluka