Tartışma konusu olan TOGO Kuleleri yıkılacak

Ankara'da son yıllarda tartışma konusu olan "TOGO Kuleleri" inşaatı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOGO Kuleleri inşaatının yıkım kararının alındığını açıkladı.

TOGO Kuleleri inşaatının yıkılmasına karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında TOGO Kuleleri’nin inşaatı ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda mühürlü inşaatın yıkılması kararlaştırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, toplantıda Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belediyeye yazılan yazı ele alındı. Muhtelif yargı kararları ve imar mevzuatı birlikte değerlendirildi.

Açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin encümen toplantısına Ak Partili ve MHP’li üyelerin katılmadığı belirtildi.

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Sinan Aygün'ün Eskişehir yolu üzerindeki “Togo Kuleleri” inşaatına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2017’de imar planı değişikliğine karşı “Kamu yararına aykırı olduğu” gerekçesiyle dava açtı.

Gökçek'in 2017 yılında istifa etmesi ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Mansur Yavaş'ın, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi.

Danıştay 6’ncı Dairesi de Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince verilen kararı onadı. Danıştay’ın kararıyla "Gizli emsal artışının usulsüz ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu, binanın kaçak olarak inşa edildiği" kesinleşti.

# ankara # türk # danıştay # melih gökçek # başkent # mart # Togo