1 milyon Suriyelinin dönüşü için proje hazırlığındayız

AFAD koordinasyonunda İdlib’te inşa edilen konutlar, törenle sahiplerine teslim edildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 milyon Suriyeli'nin ülkelerine geri dönüşü için yeni bir proje hazırlığında olduklarını açıkladı.

Türkiye, Suriye'de ABD'nin desteklediği PKK’lı teröristlerce yerle bir edilen İdlib’te Suriyeliler için yeni yaşam alanları inşa ediyor.

Bu kapsamda, AFAD koordinasyonunda İdlib'de inşa edilen briket evler, törenle sahiplerine verildi.

Törende konuşan Erdoğan açıklamalarında özetle şu ifade kullandı:

Onların ülkelerine dönmeleri için de elimizden geleni yapıyoruz. 2016 yılından beri oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli gönüllü geri dönüş yapmıştır. Özellikle briket evler bu adımların biri.

Törene video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 milyon Suriyeli'nin ülkelerine geri dönüşü için yeni bir proje hazırlığında olduklarını açıkladı.

Azez, Cerablus başta olmak üzere yürüteceğimiz proje günlük hayatın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bu proje her şeyi kapsayacak. 13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje bir hayli geniş kapsamlıdır. konuttan hastaneye kadar günlük hayatın tüm ihtiyaçlarıyla tüm altyapı bu proje içinde yer alacaktır. geri dönüşler için gerekli zemini hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız."


İdlib’te 57 bin 306 briket evin inşası tamamlanarak, sahiplerine teslim edildi. Bu sayının yıl sonuna kadar 100 bine ulaşması hedefleniyor. Bölgede ayrıca, 73 okul, 10 sağlık tesisi ve 11 sosyal tesisin inşası da devam ediyor

# sağlık # abd # türkiye # erdoğan # pkk # suriye # cumhurbaşkanı # AFAD # idlib # recep tayyip erdoğan