ABD Türkiye'yi 'işgalci' ilan etti

ABD'nin Din Özgürlükleri Raporunda Türkiye hedef alındı. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı askeri harekâtların işgal olduğu öne sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri her alanda Türkiye’ye karşı faaliyet içinde. ABD’nin Uluslararası Din Özgürlükleri Komisyonu’nun hazırladığı 2022 raporunda Türkiye hedef alındı. PKK/PYD’ye sahip çıkılan raporda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı harekatlar işgal olarak tanımlandı.

Raporda 2 sayfa Türkiye’ye ayrıldı. S-400’lerden YPG’ye, Osman Kavala konusunda Fener Rum Patrikhanesi’ne kadar bir çok başlık yer aldı.

ABD’nin Uluslararası Din Özgürlükleri Komisyonu Raporunda PKK ile Suriye’deki uzantısı YPG’nin farklı örgütler olduğu savunuldu. Türkiye’nin YPG’ye yönelik operasyonları da “saldırganlık” olarak aktarıldı. Türk Ordusunun Irak ve Suriye’de düzenlediği harekâtların da istikrarsızlığa neden olduğu öne sürüldü.

Azınlıklara baskıların sürdüğü iddia edilen Amerikan raporunda Türkiye’deki en büyük azınlık grubun Aleviler olduğunu belirtildi. Türkiye’de Alevilere yönelik Vandalizm seviyesinde saldırılar olduğu kaydedildi.

Türkiye’nin S-400 savunma sistemi ile Osman Kavala yargılamasındaki kararlı duruşu eleştirilen raporda, Fener Rum Patrikhanesi’nin Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması talebine yer verildi.

# abd # türkiye # amerika # suriye # YPG # türk # savunma # osman kavala