HDP gerici kalkışmayı savundu

Anayasa Mahkemesi'nin kapatılma sürecini uzattığı HDP bu kez de Tunceli'de "soykırım" kışkırtması yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bizzat Atatürk'ün emrini verdiği gerici Dersim ayaklanmasının bastırılmasını "soykırım" olarak niteledi. Sözde soykırımın araştırılması için Meclis'te komisyon kurulmasını da savunan HDP'li Sancar, Tunceli'nin isminin de Dersim olarak değiştirilmesini istedi.

Gerici kalkışmayı savunan HDP, Tunceli'de "soykırım" kışkırtması yaptı.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Dersim isyanının bastırılmasının 85. yıldönümünde bölücü Seyit Rıza'nın anıtı önünde anma töreni yaptı.

Cumhuriyet Düşmanı Seyit Rıza anması ile başlayan etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Kemal Bülbül, Ali Kenanoğlu, Zeynel Özen, Tülay Hatimoğulları, Alican Önlü ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfedarasyonu Kurucu Genel Başkanı Turgut Öker, Tunceli Belediye Başkanı FatihMaçaoğlu ile platform bileşenleri katıldı.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bizzat Atatürk'ün emrini verdiği Dersim ayaklanmasının bastırılmasını "soykırım" olarak niteledi.

Sözde Dersim Soykırımının araştırılması için Meclis'te komisyon kurulmasını da savunan HDP'li Sancar, Tunceli adının tekrar Dersim olarak değiştirilmesini istedi. Sancar'ın soykırım suçlamasına Demokratik Alevi Dernekleri de destek verdi. Derneklerin Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, "Soykırımı kabul edin, özür dileyin" ifadelerini kullandı.

# hdp # destek # avrupa # tunceli # emek # Sancar # dersim # mithat sancar