Doğu Perinçek hükümeti Suriye konusunda uyardı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'nın NATO'ya karşı başlattığı harekatı değerlendiren Perinçek, Rusya'nın Türkiye'nin de çıkarına bir operasyon yürüttüğünü söyledi. Zelenski'nin ise Karadeniz bölgesindeki Yunanistan'ın lideri olduğunu da dikkat çekti. İslam dışı Alevilik projesiyle ilgili de konuşan Perinçek, "Aleviliği islam'dan koparmak mümkün değil" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'nın NATO'ya karşı başlattığı harekatı değerlendiren Perinçek, Rusya'nın Türkiye'nin de çıkarına bir operasyon yürüttüğünü söyledi. Zelenski'nin Karadeniz bölgesindeki Yunanistan'ın lideri olduğunu da belirtti. İslam Dışı Alevilik Projesiyle ilgili konuşan Perinçek, "Aleviliği İslam'dan koparmak mümkün değil" dedi. Vatan Partisi Lideri tarihi bina kampanyasıyla ilgili de çağrı yaptı.

Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 1 milyon Suriyeli'nin ülkelerine geri dönüşü için yerel meclislerle yapacağı işbirliğini değerlendirdi. Yerel meclislerin Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı olduğunu bunun da Türkiye'yi çok zor durumlara düşüreceğine dikkat çekti. Vatan Partisi Lideri Suriye ile işbirliği yapılarak bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Vatan Partisi lideri İslam Dışı Alevilik Projesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Perinçek, bu tezlerin emperyalist amaçlarla Batı'da üretildiğini belirtti.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrı yapan Perinçek, Türkiye'deki tüm Müslümanların kucaklanması gerektiğini vurguladı.

Görev Vakfı'nın başlattığı tarihi bina kampanyasıyla ilgili de konuşan Vatan Partisi Lideri, meselenin basit bir bina mülkiyeti almak olmadığını söyledi.

# chp # türkiye # rusya # erdoğan # mhp # AKP # suriye # göçmen # vatan partisi # Doğu Perinçek # nato # mülteci # Vatan # tarihi # Partisi # Alevilik # İslam # sığınmacı # çıkış yolu