Suriye ile yeni dönem başlıyor mu?

Türkiye’nin Mısır, Ermenistan gibi ülkelerle başlattığı normalleşme süreci önümüzdeki günlerde Suriye ile de başlayabilir. Hükümetin normalleşmeyi üst düzey toplantılarda gündeme aldığı belirtildi. Ak Parti kurmaylarının toplantılarda konunun Türkiye ve Suriye ilişkisi olarak ele alınması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için Ankara ve Şam arasında diyalog ve iş birliği kaçınılmaz bir hal aldı. Ak Parti Suriyelinin dönüşü için kendi içinde yaptığı toplantılarda normalleşme adımlarını gündeme almaya başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü için yaptığı açıklamanın ardından siyaset hareketlendi. Kulislerde, Erdoğan’ın " Suriye ile yeni dönem" mesajı verdiği konuşulmaya başlandı.

Ak Parti içinde yapılan üst düzey toplantılarda öne çıkan en çarpıcı başlıklardan birisi Türkiye’nin Mısır, İsrail, Ermenistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerle başlattığı normalleşme süreci. Bu adımların önümüzdeki günlerde Suriye ile de başlayabileceği yönünde değerlendirmeler yapıldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, normalleşme ile ilgili görüş bildiren Ak Parti kurmayları, "Konuya Esad ile normalleşme, barışma gibi bakmamak lazım. Türkiye ile Suriye ilişkisi olarak bakmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

# ankara # türkiye # erdoğan # suriye # israil # parti # cumhurbaşkanı # esad # mülteci # Göç # siyaset # sığınmacı