Terör bağlantılı hesaplar ırkçı paylaşım yapıyor

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sığınmacılarla ilgili kışkırtıcı faaliyetlere tek tek yanıt verdi. Çataklı, sosyal medyada provokatif görüntüleri paylaşanların yüzde 41,54'ünün bir bilgisayardan yönlendirilen bot hesaplar olduğunu açıkladı. Bakan Yardımcısı bu hesapların FETÖ, PKK yanlısı kişilere ait olduğunun tespit edildiğini de ifade etti.

"İddiasını ispat etmekle mükelleftir, yalanlarını engelleyeceğiz ve çözeceğiz, piyonları bugüne kadar muhattap almadık almayacağız."

İsmail Çataklı bu sözlerle sığınmacılara karşı kışkırtıcı faaliyetlerle bulunan Ümit Özdağ'a tepki gösterdi.

- Türkiye'de şu an toplam 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır ve bunların tamamı sığınmacı değildir tekrar söylüyorum bunların tamamı sığınmacı değildir

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı aylık basın bilgilendirme toplantısında konuştu. Çataklı, konuşmasının büyük bölümünü sığınmacılar üzerinden son günlerde yapılmaya çalışılan provokatif eylemlere ayırdı. Çataklı, sosyal medyada dolaşıma sokulan sığınmacılarla ilgili görüntüleri tek tek kameralara göstererek yalanları ifşa etti:

- Yılbaşı gecesi istiklaldeki eğlenceyi Türkiye işgal ediliyor diye servis ettiler
Bakan yardımcısı sığınmacıları hedef alan finansörlüğünü ve senaryosunu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın hazırladığı Sessiz İstila filmine ilişkin de konuştu. Çataklı, paylaşım hesaplarının terör örgütleriyle iltisaklı kişiler olduğunu açıkladı.

İsmail Çataklı, vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

- Sessiz istila etiketi altında paylaşım yapan hesapların yüzde 41.54’ünün bilgisayar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu görüyoruz. Yani neredeyse yarıya yakını bilgisayar tarafından yönetilen hesaplar. Bot hesarların örgütsel dağılımına baktığımızda da yüzde 31’inin FETÖ yanlısı, yüzde 12’sinin de PKK/KCK yanlısı olduğunu görüyoruz. Bu veriler aslında kimlerin ne yapmak istediğini gösteriyor değil mi.?

Çataklı, açıklamasında Nisan ayı terörle mücadele bilançosunu da kamuoyuna duyurdu.

# türkiye # fetö # pkk # terör # mülteci # son # Partisi # ümit özdağ # Göç # sığınmacı # ırkçı # Zafer Partisi