Batı Kararadeniz'de bayram yoğun geçti

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra, Safranbolu ve Akçakoca’nın otel ve pansiyonları bayramda tam kapasite hizmet verdi.

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Batı Karadeniz, Ramazan Bayramı'nı yoğun geçirdi.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini görmek isteyenler; konaklamak için Karabük’ün Safranbolu ilçesini tercih etti.

Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent" arasında gösterilen ilçe, bayram süresince başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak'tan olmak üzere yurt içinde ve yurt dışından yaklaşık 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Pandemi öncesinde olduğu gibi 'iğne atsan yere düşmez' tabiriyle Safranbolu coşkulu hale geldi. Yaklaşık 100 bin turistin geldiğini tahmin ettiğimiz ilçedeki konaklama alanlarında yer yoktu, sokaklar kalabalıktı. Bu bizleri çok mutlu etti, esnafımızı, otelcimizi, lokumcularımızı... İş yapan, üreten güzel günlere döndü Safranbolu."

Batı Karadeniz'in incisi olarak adlandırılan, 38 kilometrelik sahil şeridine ve 3 mavi bayraklı plaja sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesi de Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yerini aldı.

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesini de bayramda 50 bin kişi ziyaret etti.

Amasra Kalesi ile 2015'te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen, el değmemiş koyları, temiz kumsalları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

# istanbul # osmanlı # ankara # bayram # safranbolu # turizm # tarih # batı # Yurt # doğa # Batı Karadeniz # ramazan # tarihi # Amasra