Mısır ile normalleşmede yeni dönem

Mısır ile normalleşme sürecinde yeni adımlar gündemde. İki ülke arasında Dışişleri düzeyinde görüşmelerin başlaması bekleniyor. Karşılıklı olarak büyükelçi atanması konusunun da bu görüşmelerde ele alınacağı ifade ediliyor.

Türkiye ile Mısır arasında ilişkilerin normalleşmesi için başlatılan süreçte yakın zamanda yeni adımların atılması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklar, iki ülke arasında önce Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde, bu görüşmeyi takiben de Dışişleri Bakanları düzeyinde görüşmelerin yapılmasının planlandığını ifade etti. Milliyet'in haberine göre görüşmelerde büyükelçi ataması konusunun da önemli bir başlık olarak masaya geleceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığının, geçtiğimiz günlerde Süveyş Kanalı’nda öldürülen Mısır askerleri için yayınladığı taziye mesajı, Kahire’ye diplomatik bir jest ve dostluk mesajı olarak yorumlandı.

Bakanlığın açıklamasında, Mısır askerlerine yönelik saldırı kınanırken, “kardeş Mısır halkına ve Mısır devletine başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Suudi Arabistan dönüşü yaptığı açıklamada Mısır’la ilişkilerin düzeltilmesine dair mesajlar vermişti. Erdoğan, “bunu sağladığımız anda bölgenin barışı ve birlikteliği çok daha ileri bir konuma taşınacaktır” demişti.

# türkiye # erdoğan # mısır # cumhurbaşkanı # bakan # diplomasi # Dış işleri