İzmir Büyükşehir'de PKK tutuklaması

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mustafa Demir PKK yönetici olmak suçlamasıyla tutuklandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda şef pozisyonunda çalışan Demir’in PKK’nın mali yapılanmasında yönetici olduğu belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde terör operasyonu yapıldı. Büyükşehir Belediyesinde çalışan Mustafa Demir, PKK’nın mali yapılanmasında yöneticilik yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Mustafa Demir 13 Nisan’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK’nın mali yapılanma yöneticilerine yönelik soruşturmasında gözaltına alınmış ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Projeler Dairesi’nde şef olarak görev yapan Mustafa Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bir süredir iş başı yapmayan Demir’i terör ve istihbarat polisleri İzmir’in Bayraklı ilçesinde saklandığı evde yakaladı. Kelepçe takılarak adliyeye götürülen Mustafa Demir, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Mustafa Demir, Diyarbakır'da HDP yönetimindeki Kayapınar Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2013'te yapılan KCK operasyonuyla gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. Devlet memuru kadrosunda olan Demir, 2019 seçimlerinden sonra CHP’li Çiğli Belediyesi'ne geçiş yaptı. Demir, 2020'den sonra CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma ile ilgili 12 Nisan’da yaptığı açıklamada dosya kapsamında terör örgütü adına ekonomik-mali alan yapılanmasına bağlı olarak banka hesap hareketleri ve MASAK analiz raporları, tanık beyanları, dijital araştırma sonuçları ve HTS analiz raporlarının incelendiği kaydedilmişti. Şüphelilerin PKK/KCK'nın ekonomik yapılanmasında yer aldıkları, örgüt adına kara para akladıkları ve örgüt elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatlarıyla hareket ettikleri de iddialar arasında yer aldı.

MASAK, PKK’nın 70 milyon lirasının HDP'li belediyeler, ihaleler, şirketler, kripto para, altın ve gümüş kullanılarak aklandığı, gayrimenkuller alındığı, kira gelirlerinin örgüt mensuplarına aktarıldığını tespit etti. Ayrıca örgütün kırsal alanında faaliyet gösterirken etkisiz hale getirilen teröristlerin yakınları ile cezaevinde bulunan örgüt mensuplarından yaklaşık 500 kişiye sistematik şekilde maddi yardım yapıldığı ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanının “PKK mali yöneticisi” suçlamasıyla tutuklanması Mart 2019 seçimlerin ardından bazı terör örgütü iltisaklıların istihdam edildiği iddialarını gündeme getirdi.

# chp # Para # pkk # diyarbakır # hdp # İzmir Büyükşehir Belediyesi # terör # oldu # Tunç Soyer # Başkan # mustafa demir