Putin'den NATO'ya üyelik uyarısı

İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliğine ilişkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi. Durumun Rusya’ya doğrudan tehdit yaratmadığını söyleyen Putin, Ancak bu adımın tepkilerini tetikleyecek bir gelişme olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle ilgili açıklama ilk kez açıklama yaptı.

Putin, 2 ülkenin NATO'ya üyeliğinin Rusya’ya doğrudan tehdit yaratmadığını söyledi. Ancak bu adımın tepkilerini tetikleyecek bir gelişme olduğunu ifade etti.

NATO'nun genişlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Putin, bu genişlemenin tamamen " ABD’nin dış politikası çıkarları doğrultusunda suni olarak yaratılmış bir problem" olduğunu ifade etti.

Putin, genel olarak NATO'nun bir ülkenin dış politikasının aracı olarak agresif bir şekilde kullanılmasının zaten zor olan uluslararası güvenlik ortamını daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov da (Sergey Riyabkov) Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının büyük bir hata olacağını dile getirdi. Küresel durumun radikal olarak değişeceğini ifade etti.

Rassiya 1 televizyonuna konuşan bir uzman “İsveç ve Finlandiya'da NATO üsleri konuşlanırsa, Rusya'nın da taktik nükleer silahları bölgeye yerleştirebileceğini” söyledi.

# abd # rusya # Putin # isveç # tehdit # nato # Devlet # bakan # Küresel # radikal # finlandiya