Saldırı hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist yakalandı

Canlı bomba saldırısı hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist Şanlıurfa’da yakalandı. Açıklama İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Yakalanan terörist ile birlikte bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 10’uncu canlı bomba saldırısı engellenmiş oldu.

Türkiye'de canlı bomba saldırısı hazırlığı içinde olduğu belirlenen DEAŞ'lı terörist Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

İçişleri Bakanlığından konu ile ilgili açıklama yapıldı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında el konulan bir hafıza kartında inceleme yapıldı. DEAŞ terör örgütüne ait çok sayıda doküman tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesindeki çalışmayla örgütsel dokümanlar çözüldü. Operasyon başlatıldı.

"Ebi Enes El Kahtani" kod adlı Beşşar el Mızhen, Şanlıurfa TEM Şube Müdürlüğünce yakalanarak gözaltına alındı. İkametinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Teröristin, "DEAŞ terör örgütüne sözde biat ettiği ve örgütün sözde Şam Vilayeti üst düzey yöneticileriyle irtibat kurarak canlı bomba eylemi yapmak istediği” tespit edildi. “Önümüzdeki süreçte örgüt adına Türkiye'de canlı bomba, 'yalnız kurt' faaliyetlerinde bulunacağı" belirlendi.

Terörist Beşşar el Mızhen, bu yıl canlı bomba saldırısı hazırlığı yaparken yakalanan onuncu terörist oldu.

DEAŞ’lı terörist Mızhen’in, örgüt tarafından silah ve çeşitli alanlarda uzun süre özel eğitildiği ve terör örgütü DEAŞ içerisinde "savaşçı" olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Örgüt adına istihbarat faaliyetlerinde bulunmak amacıyla çeşitli görüşmeler de yaptığı belirlendi.

# türkiye # pkk # terörist # suriye # YPG # terör # terörle mücadele # oldu # daeş # Urfa