MİT Suriye'de nokta operasyon yaptı

MİT başarılı bir operasyon daha imza atarak PKK'ya büyük bir darbe indirdi. Güvenlik güçlerinin şehit olduğu bazı saldırıların sorumlusu PKK'lı Ekrem Üstek, Suriye’nin kuzeyindeki Ayn el-Arab'da etkisiz hale getirildi.

Hakkında arama kaydı bulunan PKK'lı Ekrem Üstek, öldürüldü.

MİT, terörist Ekrem Üstek'in Ayn el-Arab'da saklandığı bölgeyi tespit etti. Üstek nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Terörist, Şırnak'ta 2015-2016'da düzenlenen çukur eylemlerine katılmış, asker ve polislerin şehit olmasından sorumlu tutulmuş ve hakkında arama kaydı çıkarılmıştı.

Üstek, 1991 baharında Şırnak şehir merkezindeki silahlı çatışmaların planlanması, 1992 tarihinde Şırnak-Cizre karayolunda askeri konvoyun taranması, yine 1992 yılında evini polis memuruna kiraya verdiği için roketli saldırıya uğrayan ev sahibinin daha sonra otomatik silahlarla taranması olaylarına karışmıştı.

Şırnak’ta 2015-2016 döneminde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hendek-barikat eylemlerinde de en ön saflarda yar almıştı.

PKK'lı Üstek, PKK adına adam kaçırma, adam öldürmeye teşebbüs, reşit olmayan çocukları kaçırarak örgüte teslim etme gibi suçlarından dan uzun yıllar cezaevinde yatmıştı

# polis # pkk # terörist # suriye # güvenlik # Cizre # terörle mücadele # şırnak # MİT # etkisiz