Eyüpsultan Belediyesi'nde tarım atılımı

Türkiye’nin bir belediye öncülüğünde açılan ilk Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmete girdi. Eyüpsultan Belediyesi tarafından Tarım 4.0 Uygulamaları Alanında yüzlerce çiftçiye ve gence Eğitim ve Mentörlük Desteği Verilecek.

Eyüpsultan’da, İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılış töreni yapıldı.

Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ilklerin projesi olarak Eyüpsultan Belediyesi yürütücülüğünde ve Kadir Has Üniversitesi ortaklığında hayata geçti.

Merkez, Türkiye'nin bir belediye öncülüğünde açılan ilk Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olma özelliği taşıyor.

Belediye Başkanı Deniz Köken, Tüketiciyi korumanın yolunun Üreticiyi korumaktan geçtiğini söyleyerek üretimin önemine vurgu yaptı

Projenin amacı; İstanbul'daki tarım alanlarında katma değeri artırmak, teknoloji destekli kalkınmayı ve sürdürülebilirliği hedefleyen pilot çalışmalar yapmak.

Ayrıca proje kapsamındaki ARGE ve saha çalışmaları, uygulama modellerinin geliştirilmesi faaliyetlerinde de bulunulacak, çeşitli seminerler düzenlenecek.

# istanbul # türkiye # teknoloji # Tarım # Eyup Sultan Belediyesi