Yeni kartlarla Cumhuriyetin yüzüncü yılına

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4'üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti. Bakan, tanıtımı yapılan yeni pasaport, kimlik ve ehliyet kartlarının Cumhuriyetin 100'üncü yılına hazırlandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4'üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti. Bakan, tanıtımı yapılan yeni pasaport, kimlik ve ehliyet kartlarının Cumhuriyetin 100'üncü yılına hazırlandığını açıkladı. Soylu, şöyle konuştu:

"DÜNYANIN EN GÜVENLİ PASAPORTU" 

- Dünyanın en güvenli pasaportu inşallah Ağustos ayında hizmete sunulacak. Şu anda kullandığımız yani yurt dışında yaptırdığımız bu pasaportlardan güvenlik kodları ve güvenlik parametreleri çok daha fazla olan ve buna ait de bir çok güvenlik sertifikası olan bir pasaport inşallah hem pasaportumuzu hem ehliyet kimlik kartımızı hem de Türk vatandaşı olup da yabancı ülkede yaşadığı için Türk vatandaşlığından çıkanlara verdiğimiz mavi kartımızı cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güvenlik önlemleri daha yüksek bir şekilde vatandaşımızla buluşturacağız. Şuandaki ehliyette tek resim var. Şimdi çift pencere olacak ve çipli olacak. Onun da avantajı şu, ehliyetimiz bütün AB ülkelerinde kullanılabiliyor. Ehliyeti kimliğe yüklüyorduk şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir adım ve süreç başlatıyoruz. Onu da darphaneyle birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor.
# güvenlik # türk # cumhuriyet # süleyman soylu # pasaport # kart # bakan # kimlik # ehliyet # teknoloji fuarı