İsveç'ten Türkiye'ye "üyelik" telefonu

Türkiye'nin NATO üyeliğini veto edeceğini açıkladığı İsveç, terör örgütü PKK ile ilgili alınan kararı açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra açıklama yapan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson(MAGDELENA ANDERSON), "PKK'nın terör örgütü listesinde olmasını destekliyoruz" dedi. Ancak Andersson, Suriye'nin kuzeyinde binlerce silah gönderdiği PKK'nın uzantılarına ilişkin bir yorum yapmadı.


Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda kapıları kapattığı İsveç'ten terör örgütü PKK ile ilgili yeni açıklama geldi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson(MAGDELENA ANDERSON), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra devlet televizyonu SVT'ye açıklamalarda bulundu.

PKK'nın terör listesinde olmasını desteklediklerini kaydeden Andersson, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını da anlattı.

Magdalena Andersson "İsveç'in uluslararası terörle iş birliği mücadelesini memnuniyetle karşıladığını vurguladım. Terörle mücadelede PKK'nın terör listesinde bulunmasını açık şekilde desteklediğimi belirttim." dedi.


Ancak Andersson'ın Suriye'nin kuzeyinde binlerce silah gönderdiği PKK'nın uzantıları PYD-YPG'ye ilişkin bir yorum yapmaması da dikkat çekti.

# türkiye # erdoğan # pkk # suriye # terör # cumhurbaşkanı # isveç # nato # terör PKK