Öztrak ABD'nin kışkırtmalarına tepkisiz kaldı

ABD Büyükelçiliğinin Maltepe mitingi öncesi yaptığı polis şiddeti kışkırtması CHP’ye soruldu. ABD Büyükelçiliğinin Türkiye’nin içişlerine karışan tavrına tepkisiz kalan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, elçiliğin söylediği sözde polis şiddeti ile ilgili ise “Korkmuyoruz “ açıklaması yaptı. Öztrak, "Miting CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık ilanı mıydı” sorusuna da yanıt verdi.

ABD Büyükelçiliği'nin CHP'nin Maltepe mitingi öncesi yaptığı polis şiddeti kışkırtmasına CHP tepki göstermedi.

CHP'ye ABD Büyükelçiliği'nin kışkırtması soruldu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Büyükelçiliğinin Türkiye’nin içişlerine müdahale eden tavrına tepkisiz kaldı.

Öztrak, Büyükelçiliğin CHP'nin mitingi öncesi ABD vatandaşlarına yönelik bir uyarıda bulunması, ve sonrasında ABD Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak rahatsızlık iletilmesi hakkında soruyu cevaplayan Faik Öztrak şu ifadeleri kullandı:

- ABD Büyükelçiliğinin açıklamasına eski bir ABD Devlet Başkanı’nın sözleriyle yanıt vereyim korkulması gereken tek şey korkunun ta kendisidir

ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake’ in sözde polis şiddeti söylemine destek veren Öztrak, “Korkmuyoruz “ açıklaması yaptı:

- Biz kuva-yi milliyeyiz Genel Başkanımız korku iklimini yıkmak için yola çıkmıştır

Öztrak, Maltepe mitingiyle ilgili ”CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık ilanı mıydı” sorusuna da yanıt verdi:

- Parti sözcüsü olarak defalarca ilettim Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı 6 lider tarafından ortak belirlenecektir daha önce bu 6 lider Cumhurbaşkanı niteliklerini açıklamıştır dolayısıyla bu niteliklere yoğunlaşmakta fayda vardır.
# chp # abd # polis # türkiye # cumhurbaşkanı # büyükelçi # kılıçdaroğlu # maltepe # miting # faik öztrak # dışişleri # cumhurbaşkanlığı seçimleri # büyükelçilik # öztrak # Flake