TGB Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu heyetiyle görüştü

Türkiye Gençlik Birliği ile Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu heyeti Kıtalararası Gençlik Söyleşisinde bir araya geldi. Heyetler, salgın sonrası ilk kez yüz yüze buluşurken, Başkonsolos Vekili Wu Jian Kuşak ve Yol Girişimi’nin Türkiye ve Çin’i birleştirdiğini ifade etti.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar’ın önderliğindeki heyet, Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu heyeti ile “19 Mayıs-4 Mayıs Kıtalararası Gençlik Söyleşisinde” buluştu.

Salgın sonrası ilk yüz yüze buluşmada Dilek Çınar, Çinli diplomatlara Türk gençliği için 19 Mayıs ve Kemalizmin önemini anlattı. Atatürk ile Mao Zedong’un milli bağımsızlık noktasında buluştuğunu vurguladı:

‘TÜRK GENÇLİĞİ VATANSEVER VE ANTİEMPERYALİSTTİR’

- Atatürk’ün gençliğe hitabesi yol gösterici bir meşale ve gençliğe bıraktığı mirasıdır. O miras Cumhuriyet Devrimleridir. Bu yüzden Türk gençliği politiktir; kendini Atatürkçü, Milliyetçi, vatansever olarak ifade eder. Türk milleti de antiemperyalisttir. Biz Asyalıyız. 19 Mayıs’ın bugün Türk gençliğine yansıması işte bu masa etrafında buluşmamızdır.

Çin’in İstanbul Başkonsolos Vekili Wu Jian ise, Kuşak-Yol Girişimi'nin milletleri kaynaştıracağını ve gençlikler için büyük fırsatlar yaratacağını vurguladı. Asya’nın Avrupa’ya açılan kapısı olan Türkiye’nin Kuşak-Yol’u desteklemesinin önemine dikkat çekti:

''KUŞAK-YOL, TÜRKİYE VE ÇİN’İ BİRLEŞTİRİYOR”

- İki ülkenin de önünde, terörizm, ticaret savaşları gibi önemli sorunlar var. Bunlar, bir ülkenin tek başına mücadele edebileceği sorunlar değil. İki ülkenin el ele vererek, işbirliği yapması ve birbirini anlamasını gerekiyor. Türkiye ve Çin’in iş birliği, geleceğe büyük umutlar vaat ediyor.


Başkonsolos Vekili Wu Jian, konuşmasının sonunda TGB yöneticilerini Çin’e davet etti.

# istanbul # türkiye # atatürk # çin # milli # türk # avrupa # tgb # salgın # Avrasya # ilk # antiemperyalist # Mayıs # Kuşak ve Yol