Diyarbakır anneleri 1000 gündür destan yazıyor

Onlar destan yazıyor. PKK ve HDP'ye Mehmetçik'ten sonra en büyük darbeyi Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileler indirdi. Dile kolay 2019 yılında başlattıkları eylemde bininci güne girildi. Diyarbakır HDP İl binası önü de miting alanına döndü. Aileleri ilk günden bu yana yalnız bırakmayan Vatan Partisi yöneticileri de eylemdeydi. Bininci günde verilen mesaj HDP'nin bir an önce kapatılması oldu. Nöbet çadırına giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını iletti.

Diyarbakır'daki evlat mücadelesinin bininci gününde aileler HDP'nin kapatılmasını istedi. Tarihe geçecek nöbet eyleminde Diyarbakır HDP il binasının önü miting alınana çevrildi.

Çocuklarını PKK ve HDP teröründen kurtarmak isteyen anneler 2019 yılında başlattıkları eylemde zafere koşuyor.

Aileleri ilk günden bu yana yalnız bırakmayan Vatan Partisi yöneticileri de eylemdeydi. Vatan Partisi İl Başkanı Ferdi Tanhan, HDP'nin kapısına kilit vurulacağını belirtti.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Anayasa Mahkemesine seslendi.

Bininci gününde anneleri, CKD, TGB ve HAK-İş'in yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş yalnız bırakmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sonuna kadar ailelerin yanında olacaklarını belirtti. Net konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da annelere mesajı vardı, telefondan seslendi.

# erdoğan # pkk # hdp # vatan partisi # cumhurbaşkanı # süleyman soylu # tgb # ilk # diyarbakır anneleri # CKD # bin # evlat # Mahmut Arslan # nöbet çadırı # destan