Aladağ'daki yurt yangını davasında karar

Adana'da 2016 yılında 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını davasında karar çıktı. İstinaf mahkemesi, daha önce verilen cezaları az bularak 8 sanığa 4 yıl 2 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

Adana'daki Aladağ yurt yangını davasında karar verildi.

Aladağ ilçesinde, 29 Kasım 2016'da cemaat yurdunda yangın çıkmış, 10'u öğrenci, 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Davanın istinaf duruşması, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14'üncü Ceza Dairesi'nde görüldü. Duruşmada şikayetçi aileler, taraf avukatları hazır bulundu ancak sanıklar katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, ilk derece mahkemesinin sanıklara verdiği 8 ile 12 yıl hapis cezalarını yetersiz bularak kararı bozdu.

Heyet, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur'a 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıl, Yurt Müdürü Cumali Ali Genç'e 13 yıl 9 ay, dernek görevlileri Ramazan Dede, Ramazan Keleş, Mustafa Öztaş, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz'e 11 yıl 3'er ay ve sanık Zeki Yılmaz'a ise 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Sanıklara uygulanan adli kontrol tedbirlerinin de devamına karar verildi.

# adana # yangın # öğrenci # ceza # adliye # hapis # hapis cezası # ilk