Pakistan Başbakanı temaslarını tamamladı

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Türkiye’deki resmi temaslarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ortak açıklama yapan Şerif, Pakistan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının davasını güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirileceğini vurguladı.

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Türkiye’ye 2 günlük ziyaret yaptı. Şerif, temaslarını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı, Şerif ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı.

Görüşmelerin ardından Türkiye ve Pakistan arasında çeşitli alanlarda iş birliğini içeren 7 anlaşma imzalandı. İmza töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pakistan Başbakanı, ortak açıklama yaptı. Şerif, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının davasını desteklediklerini vurguladı. KKTC’nin meşru isteklerine destek verdiklerini ifade etti.

Şahbaz Şerif, Pakistan'ın terörle mücadelesinde her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Pakistan ile ilişkilerin geliştirileceğine dikkat çekti. “Pakistan'la savunma sanayi alanında son dönemde geliştirilen somut iş birliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif, Sağlık Bakanı Koca ile de görüştü. Koca, görüşmede Türkiye-Pakistan Sağlık İş Forumu'nun 6-8 Ekim 2022'de Pakistan'da düzenlenmesi konularında mutabık kaldıklarını kaydetti. Foruma kamu/özel sektör temsilcilerinin katılacağını da ekledi.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # türk # cumhurbaşkanı erdoğan # pakistan # Kamu # savunma # recep tayyip erdoğan # son # şahbaz şerif