17. İkizdere Dağ Horozu Şenliği yapıldı

Rize'nin İkizdere ilçesinde "17. İkizdere Dağ Horozu Şenliği" düzenlendi. Her yıl endemik bir tür olan dağ horozunu gözlemlemek için düzenlenen Şenlik, kuş gözlemcilerinin yanı sıra vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Eşsiz doğası ile meşhur Rize’de 17. İkizdere Dağ Horozu Şenliği yapıldı.

Endemik bir tür olan dağ horozunu gözlemlemek için düzenlenen şenlik kuş gözlemcilerinin, akademisyenlerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Kaymakamlık ve İkizdere Belediyesi iş birliğinde düzenlenen şenlik, Sivrikaya köyüne bağlı 2 bin 300 rakımlı Büyük Yayla'da yapıldı.

Türkiye'de sadece Doğu Karadeniz'de yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan dağ horozunu görmek isteyen katılımcılar, 04.00'te dürbün ve teleskopla gözlem yapmaya başladı.

Katılımcılar; Trabzon, Rize ve Artvin'in bir bölümü ile Ardahan'da 2 bin ile 3 bin rakımda yaşayan dağ horozunu görmenin, mutluluğunu yaşadı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, endemik kuş türü olan dağ horozunu çıplak gözle görmenin büyük bir şans olduğunu söyledi.

Kuş gözlemciliğinin ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Hakan Karagöz de, İkizdere Vadisi'nin adının bu alanda duyurmak istediklerini kaydetti.

Doğaseverler gözlemin ardından, şenlik kapsamında foto safari yapmak için yayla turuna çıktı.

# Rize # türkiye # trabzon # doğu karadeniz # karadeniz # ardahan # rize # turizm # doğu # ikizdere # artvin # bin # yayla # şenlik # Kuş gözlemcileri