“Avrasya Dünyanın en stratejik bölgelerinden”

Ankara’da "Dost ve Kardeş Ülkelerle Diplomatik İlişkilerin Kuruluşunun 30’uncu Yılı Resepsiyonu" düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrasya ve Türk Devletleri Teşkilatı vurgusu yaptı.

Türkiye'nin Azerbaycan ile diplomatik ilişkiler kurmasının 30’uncu yılı dolayısıyla Ankara’da resepsiyon düzenlendi. Belarus, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan'la diplomatik ilişkilerin 30’uncu yılı da kutlandı.

Resepsiyona katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrasya'nın dünyanın en stratejik bölgelerden olduğuna işaret etti.

Dışişleri Bakanı, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'la bu konudaki görüşmelere devam edileceğini kaydetti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da resepsiyonda konuşma yaptı. Bayramov, Azerbaycan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı.

Bayramov ve Çavuşoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemine de dikkat çekti.

# ankara # türkiye # Ukrayna # Azerbaycan # türk # Mevlüt Çavuşoğlu # belarus # kazakistan # Avrasya # ilk # Gürcistan # Özbekistan