Rusya Dışişleri Bakanı Ankara'ya geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’ye geliyor. Çalışma ziyaretinde masada Suriye’nin kuzeyine olası operasyon ve tahıl koridoru olacak.

Ankara’da diplomasi trafiği hız kesmeden sürüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’ye geliyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Lavrov, 7-8 Haziran tarihlerinde çalışma ziyaretinde bulunacak. Ziyaret çerçevesinde yapılacak temaslarda ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alınacak.

Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. İki mevkidaş, 8 Haziran’da Dışişleri Bakanlığı’nda ortak basın açıklaması yapacak.

Rus ve Türk heyetleri arasındaki en önemli başlık, Suriye’nin kuzeyine olası operasyon olacak. Lavrov ve beraberindeki askeri heyet ile Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri toplantılarda bulunacak. Görüşmelerde Türkiye ve Rusya arasında 2019’da mutabakata varılan güvenli bölge de ele alınacak.

Rusya ve Ukrayna tahılının güvenli yollardan küresel pazarlara ulaştırılması için planlanan tahıl koridoru da masada olacak. Hem gemilerin seyir güvenliğinin nasıl sağlanacağı, hem de Odessa limanı açıklarındaki mayınların nasıl temizleneceği tartışılacak.

Tahıl koridorunu görüşmek üzere Lavrov’dan önce Ankara’da olan Rus yetkilileri temaslarını sürdürüyor.

ABD ise Rusya Dışişleri Bakanı’nın ziyaretini yakından takip edecek. Açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ’tan geldi. Price, Lavrov’un ziyaretinden sonra görüşmelerle ilgili Ankara ile konuşacaklarını da kaydetti.

# abd # ankara # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # açıklama # suriye # türk # Ned Price # ziyaret # lavrov # savunma # çavuşoğlu # güvenli bölge