Korkunç şiddet: Biden'ı protesto eden kadına ABD polisi böyle saldırdı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerika Kıtası'nın dokuzuncu zirvesi için Los Angeles şehir merkezine geldiğinde bir kadın tarafından protesto edildi. Protestocu kadına sert bir şekilde yere yatırılarak kelepçe takıldı. Aynı zamanda Biden'ın konvoyu sırasında yolun iki tarafına da sıralanmış gösteciler Biden'ın zirveye Nikaragua, Küba ve Venezuela gibi ülkelerin davet edilmemesini protesto etti.

ABD hükümetinin düzenlediği Amerika Kıtası Zirvesi 6 Haziran’da Los Angeles’ta başladı. Zirveye sosyalist Küba, Venezuela ve Nikaragua hükümetleri davet edilmedi. ABD’nin devrimci hükümetleri zirveye davet etmemesi bölgede tepkiyle karşılandı. ABD’nin haksız girişimine karşı Meksika, Bolivya, Honduras ve Guatemala devlet başkanları zirveyi boykot ederek katılmama kararı aldı.


ABD Dışişleri Bakanlığı, 2 Mayıs'taki açıklamasında, Küba, Nikaragua ve Venezuela'nın ‘demokrasiye saygı duymadıklarını’ iddia ederek, bu ülkeleri Amerika Zirvesi'ne davet etmeyeceklerini duyurmuştu.

Joe Biden zirve için Los Angeles'a geldiğinde konvoyu çok sayıda gösterici tarafından protesto edildi. Bir protestocu kadın, polisin sert şekilde saldırısıyla kelepçe takıldı.

# abd # amerika # Venezuela # Biden # küba # latin amerika # Nikaragua # Bolivya # Los Angeles