"PKK'nın Almanya'da 14 bin 500 üyesi bulunuyor"

Almanya iç istihbarat raporlarında, terör örgütü PKK’ya ilişkin çarpıcı bilgilere yer verildi. İç İstihbarat Servisine göre PKK, Almanya'da para toplayıp bunu Türkiye'de terörü finanse etmek için kullanıyor. Örgütün Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunuyor ve PKK’lı teröristler Almanya'yı dinlenme ve geri çekilme alanı olarak görüyor.

Almanya Federal Anayasa Koruma Teşkilatı 2021 yılı istihbarat raporunu açıkladı. Raporda, terör örgütü PKK’ya geniş yer verildi.

Rapora göre, terör örgütü PKK'nın Almanya'da 14 bin 500 sempatizanı bulunuyor. Almanya’daki ana faaliyet alanı öncelikle örgüte lojistik ve finansal destek sağlamak…

Raporda, terör örgünün 2021 yılında Almanya’da 16 milyon 700 bin avro haraç topladığı belirtildi. Avrupa’da toplanan paranın ise 30 milyonun üzerinde olduğuna dikkat çekildi. PKK’nın bu paralarla, Türkiye'de terörü finanse ettiği vurgulandı.

PKK’nın Almanya'daki yabancı terör örgütleri listesinde olduğu hatırlatılan raporda, "Örgütün Almanya’daki lobi çalışmalarında faaliyet yasağının kaldırılması ön planda olmaya devam ediyor." denildi.

Raporda ayrıca, Türkiye'nin, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonların Almanya'daki PKK yandaşlarını “endişelendirdiği” bilgisine yer verildi. "Bu durum, Almanya'daki güvenlik durumunu etkilemeye devam edebilir.” uyarısında bulunuldu. Örgütün Alman kentlerinde düzenlediği gösterilerin çatışma riski barındırdığına işaret edildi.

İç İstihbarat Servisinin raporunda, PKK’nın yapılanmasının ayrıntıları da yer aldı. Buna göre, PKK Almanya’yı 4 "saha", 9 "eyalet" ve 31 "bölgeye" ayırdı. Bunların koordinasyonunuysa bir elebaşı sağlıyor.

Terör örgütü talimatlarını çoğunlukla yerel dernekleri üzerinden veriyor. Bu dernekler, örgütün destekçilerinin buluşma ve iletişim noktası olarak kullanıyor. PKK bağlantılı dernekler için "Almanya'daki Kürdistan Toplulukları Konfederasyonu” bir çatı örgütü görevi görüyor. Buna bağlı olarak da neredeyse tüm Almanya’yı kapsayan beş bölgesel federasyonun bulunuyor.

# türkiye # pkk # terör # güvenlik # yabancı # almanya # destek # bin # istihbarat raporu