İran sınırında kuş uçurtulmuyor

Türkiye-İran sınırında güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutuluyor. Yasa dışı geçişler ve teröristlerin sızmasına karşı 295 kilometrelik duvar inşaatının 40 kilometresi tamamlandı.

İran ile en uzun sınıra sahip Van'da güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla yaptıkları devriye faaliyetleriyle hudut hattını sürekli kontrol ediyor.

Termal kameralar, harekete duyarlı sensörler, gece görüşlü dürbünler ve insansız hava araçlarıyla teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor.

Güvenlik güçleri, bölgede tespit ettikleri yasa dışı faaliyetlere ve terörist sızmalarına anında müdahalede bulunuyor.

Hudut hattı ve gerisinde komandolar, jandarma, özel harekat polisleri ve güvenlik korucuları 7/24 görev alıyor.

Sınır hattında ihale edilen 295 kilometrelik duvar inşaatının 40 kilometresi tamamlandı. Beş yüklenici firma tarafından sürdürülen çalışmalarda 233 kilometre hendek kazıldı.

Güvenlik duvarı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği hudut hattında haberleşme ve gözetleme olmak üzere 173 optik kule tamamlandı. Duvarın inşa edileceği güzergahta 22 mayınlı alan temizlendi.

Alınan tedbirler sayesinde bu yıl 47 bin 403 göçmenin sınırı geçmesi engellendi. İnsan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilip yakalanan 887 organizatörden 297'si tutuklandı, 368 araca el konuldu, göçmenlerin saklandığı 166 metruk yapı yıkıldı.

# iran # terörist # sınır # göçmen # van # mülteci # hudut # bin