AB'nin mülteci fonu PKK'ya aktı

Terör örgütü PKK ile bağlantılı Göç-İZDER soruşturmasında 16 şüpheli tutuklandı. Avrupa Birliği’nin mülteci fonundan GÖZ-İZDER aracılığıyla PKK terör örgütüne 338 bin dolar aktarıldığı tespit edildi.

Terör örgütü PKK’ya finans sağladığı belirlenen Göç İzleme Derneği’ne yönelik soruşturmada, gözaltındaki 22 şüpheliden 16’sı tutuklandı.

Göç konusunda araştırma yapmak ve proje yapma adı altında Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den fon alan GÖÇ-İZDER’in, parayı, PKK’lı teröristlere ve ailelerine aktardığı tespit edilmişti.

HDP’li vekillerin de destek çıktığı derneğin İstanbul Bahçelievler’deki merkezinde yapılan aramada PKK’lı ailelere aktarılan paraların yazılı olduğu belgeler ele geçti.

Dernekte bulunan bir ajandada yakınları PKK’nın dağ kadrosundayken etkisiz hale getirilen teröristlerin ailelerinin adres, cep telefonu ve kime ne kadar para verildiğinin yazılı olduğu tespit edildi.

Ajandada Nusaybin, Yüksekova ve Sur’daki hendek teröründe öldürülen teröristlerin ailelerine ilişkin detaylı bilgilere de ulaşıldı. PKK’nın dağ kadrosundayken ölen 142 ailenin, iletişim bilgilerinden yakınlık derecelerine kadar ayrıntıların yer aldığı tablolar ele geçirildi.

Şüphelilerden Zelal C.’nin GÖÇ-İZDER tarafından kendisine gönderilen parayı aynı gün ve aynı tutar olmak üzere PKK’nın değer ailelerine gönderdiği tespit edildi. Sadece Zelal C.’ye ait dijital dokümanlarda 29 kişilik liste bulundu.

Zelal C.’nin tutuklu teröristlere para yardımını da takibe takılmamak için L.K. aracılığıyla yaptığı da ortaya çıktı. Zelal C. paraları L.K.’ya gönderiyor, o da aynı gün cezaevindeki PKK’lı teröristlere ulaştırıyordu.

Bu yolla, sadece Avrupa Birliği’nin mülteci fonundan PKK'ya aktarılan miktar, 338 bin dolar.

# istanbul # pkk # hdp # terör # avrupa # ab # mülteci # fon # bin