Bahçeli CHP'nin HDP ile ilişkisini eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kamışlı’da ABD’nin PKK’nın uzantısı ile devriye atmasına tepki gösterdi. ABD’nin dost mu düşman mı diyen Bahçeli, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin de kapatılması gerektiğini söyledi. MHP lideri, DBP’li Salihe Aydeniz’in polise yumruk atması üzerinden CHP’yi eleştirdi. Emperyalizmin yığınaklarına dikkat çeken Bahçeli, Doğu Akdeniz ve Ege’de atılması gereken adımları da sıraladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da ABD’nin PKK’nın uzantısı ile devriye atmasına tepki gösterdi:

- Türkiye’nin haklı, hukuki ve meşru sınır ötesi operasyonu an meselesiyken, sınırlarımıza 3 km’lik mesafede bulunan Kamışlı’da ABD askerleriyle PKK/YPG’li teröristlerin birlikte devriye turları atması, beraberce poz vermeleri neyin mesajı, kimin tertibidir?


Bahçeli, ABD’nin terör örgütü PKK ile can ciğer kuzu sarması halinde bulunmasının izahı zor olacak bir ikiyüzlülük olduğunu söyledi

- Bu ülke dost mudur? Yoksa düşman mıdır? potansiyel bir düşmansa onu da öğrenelim, düşmana nasıl muamele edileceğini de açıkça gösterelim. Türk milleti dostun da, düşmanın da mert olmasını ister, mert olmasını bekler. Çünkü Türk milleti merttir; kaldı ki mertliğinin sadakasını verse tüm cihana kıyamete kadar yetecektir.Türkiye’nin terörle mücadeleden geri dönüşü yoktur.


MHP lideri, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için mesajını da yineledi.

- Hem devletimizden maaş alacaklar, hem Hazine yardımlarını Kandil’e göndermek amacıyla ceplerine indirecekler, hem de devlete ve millete iftiralar atıp güvenlik görevlilerimize fiili ve fiziki saldırıda bulunacaklar, böylesi bir şerefsizliğe, böylesi bir küstahlığa dünyanın hangi medeni ülkesi ruhsat verecektir?


Bahçeli, polise yumruk atan DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in ve Türkiye İşçi Partisi Erkan Baş’ın dokunulmazlığının kaldırılması için çağrı yaptı:

- İstanbul Kadıköy’de polise el kaldıran, diğer yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde izinsiz şekilde pankart asmaya teşebbüs ederken polislerimize saldıran milletvekili müsveddelerinin TBMM’de yeri olamaz, bu kutlu çatı altında kanun kaçaklarına, vatan hainlerine göz yumulamaz. Bunların dokunulmazlığı süratle kaldırılmalı, mahkemenin önüne çıkmaları sağlanmalıdır.


Bahçeli, DBP’li Aydeniz’in arkasında duranın CHP yönetimi olduğunu da söyledi.

- Kılıçdaroğlu’nun, “CHP eski CHP değildir”, açıklaması boş yere söylenmemiştir. Eski CHP, yerini yenisine değil, Kandil’in ve zalimlerin kontrolüne resmen girmiş, iradesi zincire vurulmuş CHP yönetimine zoraki şekilde devretmiştir.))
Öte yandan Bahçeli, konuşmasında emperyalizmin yığınak yapmasına dikkat çekti, örnekler verdi.
- Irak karışıktır, hala dirlik bulamamıştır. Suriye kan ve revan içindedir, hala dengeye ulaşamamıştır. Filistin yine mahzun, yine zulüm altındadır.


Bahçeli, emperyalizmin yığınaklarına karşı Türkiye’nin atacağı adımlar olması gerektiğini vurguladı. Doğu Akdeniz ve Ege’de yapılması gerekenleri sıraladı:

- İlk önce, Türkiye’nin Deniz Yetki Alanları Kanunu’nu bir an evvel hazırlayıp kabul ederek muhataplarına tebliğ ve ilan etmeliyiz. İkinci etapta, Adalar Denizi’nde ülkemize ait olan, bir anlaşmayla herhangi bir ülkeye devredilmemiş coğrafi formasyonları Türkiye’nin bir parçası olarak denizcilik haritalarımızda göstermeliyiz. Üçüncü etapta da, egemenlik hakları Türkiye’de olan coğrafi formasyonları kapsayacak şekilde süresiz NAVTEX ilanı yapmalıyız.
# istanbul # chp # abd # türkiye # pkk # mhp # hdp # suriye # devlet bahçeli # türk # ege # doğu akdeniz # kılıçdaroğlu # nato # adalar denizi # dbp # Salihe Aydeniz