Polise yumruk atan vekilin dokunulmazlığı kaldırılacak mı?

Kadıköy'de polise yumruk atan PKK'nın Meclisteki uzantılarından Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması süreci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündemindeydi. AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeki bir diğer konu ise ABD'nin kışkırttığı Yunanistan'dı. İç siyasete ilişkinde konuşan Cumhurbaşkanı, CHP ve TÜSİAD'a tepki gösterdi.

Siyasetin gündemine oturacak sıcak açıklamalar art arda geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında konuştu

Erdoğan, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi ziyaret eden TÜSİAD’a tepkisini dile getirdi.

- 6lı masa altındaki gizli ortak hdpnin yaptığını unutmadık. bu kadının dosyası çok kabarık süratle dokunulmazlığının kaldırılıp bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını ortaya koyacağız


Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin NATO’ya karşı tutumunu eleştiren CHP’ye de sert yanıt verdi.


- Bizi NATO konusunda taktik hata yapmakla suçlayan CHP’ye iki çift lafımız var. Onlar içlerindeki PKK FETÖ sevdalısı 5’inci kol elemanlarını temizlesinler. NATO konusuda da İsveç ve Finlandiya kararlı adım atana kadar duruşumuzu değiştirmeyiz.


Erdoğan, ihlallerini sürdüren Yunanistan’a karşı kararlı mesajlar vermeye de devam etti.


- Birileri tarafından şımartılarak üzerimize salınan Yunanistan üzerinden oynanan oyunu farkındayız. Yunanistan gönüllü figüranlığa soyundu. Kolu kanadı kırılan figüranlar olur sahnede isimleri gözükmez. Şayet yanlışta ısrar ederse geçmişte başına gelen gelir.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, THY'nin Turkısh Airleines olan yabancı isminin de Türkçe Türk Hava Yolları olarak değiştirileceğini söyledi.

# abd # türkiye # yunanistan # erdoğan # pkk # ak parti # hdp # cumhurbaşkanı # yabancı # türk # nato # Türkçe # vekil # dbp