Stoltenberg: Türkiye'nin endişelerini ciddiye almak zorundayız"

PKK destekçisi İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini veto eden Türkiye ile ilgili NATO’dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin endişelerini ciddiye almak zorundayız çünkü gerçekten ciddi terör tehditleriyle karşı karşıya" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 29-30 Haziran’da Madrid’de yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesi Hollanda’da temaslarda bulundu.

7 NATO ülkesinin başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin NATO’yu güçlendireceği görüşünü yineledi.

Türkiye’nin itirazlarıyla ilgili olaraksa Stoltenberg, " Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getirdiği endişeleri de ciddiye almak zorundayız çünkü Türkiye gerçekten ciddi terör tehditleriyle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan kısa bir süre önce Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüşmüştü. Görüşmede Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin şartlarını bir kez daha dile getirdi.

# türkiye # erdoğan # terör # cumhurbaşkanı # isveç # Mevlüt Çavuşoğlu # nato # Haziran # jens stoltenberg # finlandiya